Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Värt att veta inför en bilresa till Sri Lanka

Värt att veta inför en bilresa till Sri Lanka

  • av

Sri Lanka är en fantastisk plats att besöka, men resenärer bör vara medvetna om risken för allehanda problem. I Det här blogginlägget går vi igenom vad du behöver veta innan du ger dig ut på en bilresa i Sri Lanka – bland annat hur viktigt det är att ha ett bra försäkringsskydd och hur du hittar reservdelar om du råkar ut för problem längs bilfärden.

Försäkra dig ordentligt innan du åker

Innan du börjar planera din nästa bilresa i Sri Lanka ska du se till att du har ett bra försäkringsskydd. Din vanliga bilförsäkring kanske inte täcker dig när du kör i ett annat land; vissa försäkringar täcker dig bara under ett visst antal dagar och bara inom vissa länder.

Se till att kontrollera med ditt försäkringsbolag att försäkringen täcker dig under hela din vistelse i Sri Lanka och att eventuella skador som orsakas av en olycka täcks. På så sätt behöver du åtminstone inte oroa dig för att stå för notan om något skulle hända

Det är svårt att hitta reservdelar utomlands

Om din bil går sönder när du är i Sri Lanka kan det vara svårt att hitta reservdelar. Många tror att de bara kan gå till en lokal mekaniker och få sitt problem åtgärdat snabbt och enkelt, men så är inte alltid fallet.

Infrastrukturen för bilreparationer är inte lika välutvecklad på andra platser i världen, särskilt inte jämfört med västerländska länder som Sverige. Många mekaniker har inte tillgång till samma resurser eller teknik som vi har här hemma; även om de har tillgång kan de ta ut orimliga priser för reparationer på grund av dynamiken mellan utbud och efterfrågan.

Se därför till att du har gjort mycket research i förväg om var och hur du kan hitta reservdelar om något skulle gå fel med ditt fordon under dina resor utomlands

Trots att undertecknad arbetat på en av Sveriges med välrenommerade bilservicekedjorna, AD-bildelar kunde jag aldrig föreställa mig det skulle vara så svårt att få tag på reservdelar på Sri Lanka

Det är spännande att åka på semester utomlands – men det är viktigt att förbereda sig för eventuella problem som kan uppstå under resan också! Se till att din vanliga bilförsäkring täcker resor utanför landets gränser, annars bör du överväga att skaffa ytterligare skydd från en tredjepartsleverantör som specialiserar sig på internationella resepolicys som är särskilt utformade för resenärer som åker utomlands.

Slutligen, planera i förväg genom att packa extra förnödenheter ifall något går fel med ditt fordon när du är borta från hemmet – och glöm inte att låta någon hemma veta exakt var du är på semester så att de kan kontakta räddningstjänsten om de inte hör av dig! Med dessa tips i bagaget kommer förhoppningsvis ingenting att hända – men om det ändå händer är du åtminstone förberedd!